top of page
Nyd det nu!
Jeg har sat mig for at nyde livet max. Mad, drikke og gode oplevelser. Have det sjovt, egentlig. Give dig opskrifter på historisk autentisk dansk mad, fortælle dig om ting, der optager mig. Følg mig her på Nyddetnu, hvis du vil være med.
Vil du spørge mig om noget? Skriv venligt og imødekommende på hannah@bloodyamateurs.dk - så får du hurtigt svar!

Søg


12 opskrifter til en gammeldags dansk jul
Her får du 13 opskrifter, der hørte til julelækkerier for 100 år siden. Helt autentisk fra de håndskrevne opskriftsbøger fra min oldemor
Hannah Lund
8. dec. 20212 min læsning


2-øres brød – svinefedtet er den dejlige hemmelighed! Få opskriften fra år 1902
Yndlingsopskrift på en madbolle, sandwichbolle og burgerbolle. 2-øres brød fra 1902. Med svinefedt, du!
Hannah Lund
8. mar. 20202 min læsning

Punsch - Moster Agnes & Madam Petersens opskrift fra ca 1930
Punsch fra 1930 - en fantastisk festdrik, der er blandet af, hvad man syntes smagte godt. Rom, rødvin, vermouth, citron og sukker. Nyd det!
Hannah Lund
29. feb. 20202 min læsning


Prins Pücklers fromage - sprut, fløde, bær og sukker! Opskrift på enkel dessert fra 1860
Dessert som i 1860. Tager under 10 minutter - Prins Pücklers fromage er en skøn blanding af fløde, sprut, bær og sukker ... med sej knas
Hannah Lund
26. feb. 20202 min læsning


Kærnemælkstvebakker - gammel dansk opskrift
Ethvert hjem burde have sine egne tvebakker. De smager dejligt anderledes og er seriøst uimodståelige med en masse koldt smør på
Hannah Lund
22. feb. 20201 min læsning


Nougatfromage - opskrift på vidunderlige mundfulde fra 1930
Nougatfromage med små bidder mandelkaramel - fantastisk! Smager vidunderligt! Nougatfromage tager lidt tid, men er ikke svær. Du kan godt!
Hannah Lund
1. feb. 20203 min læsning


Min tipoldemors sandkage - dansk opskrift fra 1860
En nybagt sandkage har intet med san – den er saftig og duftende. Her får du en helt enkel og klassisk opskrift på dansk sandkage f
Hannah Lund
28. jan. 20202 min læsning


Græskarmarmelade – opskrift på lækkert vintersyltetøj til brød, ost og kød
Græskarmarmelade - en overraskende autentisk opskrift fra 1930ernes Danmark. Nemt og lækkert til brød, ost og charcuterie. Og noget så smuk
Hannah Lund
23. jan. 20202 min læsning


Julekage - opskrift på gammeldags julekage fra 1900
Min farmor talte meget om ”julekage” fra 1910’erne I opskriften på julekagen var der naturligvis julekrydderier og lidt tørret frugt.
Hannah Lund
14. dec. 20191 min læsning


Mors rombudding - den bedste opskrift på den mest syndige dessert
Rombuddingen smager bare røvgodt. Det her er en af mine absolutte yndlingsdesserter. En rigtig crowd-pleaser
Hannah Lund
14. dec. 20192 min læsning


Appelsinmarmelade - God. Opskrift på lækker gammeldags marmelade
Her er den bedste opskrift af mange på appelsinmarmelade fra de gamle håndskrevne opskriftsbøger.
Hannah Lund
14. dec. 20192 min læsning


Russisk omelet - opskrift på den lækreste vinterdessert
Opskrift på den helt rigtige luksuriøse og elegante vinterdessert! Når stearinlysene er tændte og gæsternes glade snakker, går du i gang
Hannah Lund
14. dec. 20192 min læsning


Bedre end gennemsnitlig sex-chokoladesmåkager
Der er ikke noget, der er lige så godt som sex - men de her småkager med chokolade er faktisk bedre end en gennemsnitlig tur. Det er ikke ba
Hannah Lund
20. nov. 20192 min læsning


Degnebøf. Stegt flæsk, som du aldrig har prøvet det før
Grisen burde være Danmarks nationalfugl - for svinekød er stønnende saftigt og fuldt af smag. The other white meat, hedder det ikke også det
Hannah Lund
1. nov. 20192 min læsning


Tante Bines pærer
Tante Bine er min oldemors faster. Tipoldefar Claus Christians 11 år ældre storesøster, Jacobine Petrine Jervelund. Hun levede som pebermø i
Hannah Lund
30. sep. 20192 min læsning


Ølbrygning, hemmeligheder og lidt hverdagssexisme
På tirsdag kører jeg til Fyn og besøger 99-årige Elise. Elise er min farmors yndlingskusine, men hun er desværre blevet syg med...
Hannah Lund
2. dec. 20184 min læsning


Brune kager. Tipoldemor Dortheas opskrift
Dejen til Tipoldemor Dortheas brune kager laver vi som regel sidst i november, laver ruller af den, og lægger dem i fryseren. De holder fint
Hannah Lund
8. nov. 20182 min læsning


Sennepspickles. Lidt stærke, ret sprøde, meget farvestrålende. Her får du opskriften.
Alle idéer om fesen og smagløs dansk køkken fordufter da, bare man ser listen over ingredienser. Her har jeg virkelig anstrengt mig for at t
Hannah Lund
7. okt. 20182 min læsning
bottom of page