Opskrift fra gamle dage: Citron- og bygvand
Når mine formødre havde citroner, lavede de citron- og bygvand.
Bygvand er megasundt, og det er drukket for helbredets skyld i årtusinder. Jeg drikker det nu især, fordi det smadder supergodt ... har en skøn, læskende, voksen smag. Også altid godt med skinnende samvittighed, selvfølgelig.
Det skal du bruge:
1,2 dl perlebyg
2 L vand
Skal og saft af 3 citroner
2,3 dl sukker
Sådan gør du:
Skyl byggen i en si. Kom byg og citronskal og vand i en gryde. Bring i kog, skru ned, og lad simre i 1 time. Sluk, og rør sukker og citronsaft i.
Hæld det hele op i en si, og sørg for en stor skål til at opsamle under. Der skal være plads til lidt over 2 L!
Kom væsken i kander og sæt på køl, til den skal drikkes.
Gem i øvrigt byggen, den smager vildt godt som fx morgengrød med friske bær og mandler.