top of page
Hannah Lund

Aubing - opskrift på nem soufflé af rester. Supercool ret i Danmark for 100 år siden


Aubing cool aftensmad fra 1910 brug dine rester Hannah Lund 1900 Til bords

Aubing er en rigtig gammel opskrift. Den findes i flere varianter i min oldemors

opskriftsbog, er med i hendes lillesøsters – men allerede i min farmors generation er

det blevet umoderne. Jeg agiterer voldsomt for at gøre den moderne igen – hvis du

er lasagnefan, vil du elske denne gamle danske ret!


Og husk den skarpe brune sauce - der er kun én original: Lea & Perrins. De introducerede “den originale” Worcestershire sauce i 1837. Jeg tror, Oldemor Anna fik smag for det som ung pige i England.


 

Jeg ved ikke, hvem der skreg højest – fotografen eller min kokkeven – da aubingen kom

ud af ovnen og skulle fotograferes. Den soufflerer nemlig fantastisk, og falder lynhurtigt

sammen. INDEN vi kunne nå at fotografere. De døde næsten begge to af manglen på

respekt for deres faglighed. Så et helt gratis tip fra mig – hav bordet dækket, og alle spisende klar, når du tager aubingen ud af ovnen og serverer.


 


Det skal du bruge til Aubing

125 g smør

1 middelstort løg, revet

90 g mel

750 ml mælk


250 g hakket kød (eller samme rest stegt eller kogt kød, hakket fint. Du kan også bruge en rest tilberedte grøntsager, fx en vegetar pastasovs)


12 æg, delt i blommer og hvider

Salt & peber

Muskatblomme

Til servering: Worcestershire-sovs



Sådan laver du Aubing


Tænd ovnen på 175˚ C.


Smør en stor ildfast form eller et ildfast fad.


Smelt smørret i en stor gryde og pisk mel og revet løg i.


Når det er jævnt, pisker du gradvist mælken i.


Tag gryden af varmen.


Pisk æggeblommerne i, en af gangen.


Rør kød i, og krydr med salt, peber og muskatblomme efter smag.


Pisk æggehviderne stive og rør dem i.


Kom massen i din smurte form, og stil den i ovnen i ca. 1 time.


Server straks med godt med Worcestershiresovs til – eller som min oldemor skrev “skarp brun sauce”.



Nyd den!


Kærlig hilsen

Hannah Lund

Comments


bottom of page