top of page
Hannah Lund

Prins Pücklers fromage - sprut, fløde, bær og sukker! Opskrift på enkel dessert fra 1860

fromage Prins Pückler opskrift dessert Hannah Lund 1900 Til bords

Forestil dig kvinderne i familien for 150 år siden - forblændede af betagelse og i deres drifters vold over datidens lækreste, vildeste handyr. Når ikke man kan smide sig foran den ægte vare, må man nøjes med det, som alle kvinder til alle tider har brugt som erstatning ... en vidunderlig dessert. Mine formødre opfandt Prins Pücklers fromage, og den har det hele: Sprut, fløde, sukker og bær … med lidt sej knas.


Den er endda så nem og hurtig som en lysten kvinde. Det tager ikke længere end 6 minutter. Lav den - nyd den!


 

Prins Pückler-Muskau viser sig at være en farverig tysk adelsmand og levemand, der døde i 1871. Dog ikke før han havde udviklet sine evner som landskabsarkitekt, rejst over hele verden og betaget adelen med sin vindende facon – og en karet trukket af kronhjorte. Intet under, at kvinderne i min familie var lidt forblændede af ham.

 


Det skal du bruge til Prins Pücklers fromage


1 liter fløde

50 g melis

50 g knuste makroner

50 g hakkede mandler

8 blade opløst husblas

4 cl likør

4 cl ufortyndet hindbærsaft

4 cl ufortyndet kirsebærsaft


Sådan laver du Prins Pücklers fromage

Find en smuk skål eller portionsskåle frem.


Læg husblasbladene i blød i koldt vand.


Pisk fløden til skum, og rør sukkeret i.


Kom de knuste makroner og de hakkede mandler i, og rør omhyggeligt.


Lun saft og likør (uden at koge!) og opløs husblasen i den varme væske, et blad af gangen.


Rør den ikke alt for varme væske i flødeskummet og bland omhyggeligt.


Kom fromagen i skål eller portionsglas og stil i køleskabet, indtil de skal serveres.


Spis den med gæster, eller æd hele portionen selv i nattøj med en god film. Og NYD DET!


Kærlig hilsen

Hannah Lund



Comments


bottom of page